PALATUL BRUKENTHAL: EXPOZITII PERMANENTE PARTER

expo
Sculptura transilvăneană în piatră din secolele XIII-XIX
În cadrul expoziţiei pot fi regăsite piese ale unor elemente arhitectonice, statui, blazoane, inscripţii de construcţie, monumente sau elemente ale unor ansambluri funerare şi reliefuri decorative.
Remarcabile sunt exponatele realizate din alabastru, o statuie alegorică din calcar reprezentând Luxuria şi piesele considerate în sec. XIX drept antichităţi romane.

Cabinetul de stampe şi desene
Inaugurat în anul 2007, cabinetul este un spaţiu expoziţional cu profil permanent, exclusiv destinat genurilor artei grafice. Datorită exigenţelor de conservare impuse lucrărilor pe suport de hârtie, caracterul expoziţiilor găzduite de acest spaţiu este unul temporar, 4, 5 expoziţii fiind vernisate aici în decursul unui an calendaristic, cuprinzând selecţii din cele peste 12.000 de lucrări aflate în colecţiile muzeului.

Cabinetul de cartografie
Inaugurat în anul 2008, cabinetul de cartografie este un spaţiu expoziţional permanent însă, ca şi în cazul cabinetului de stampe, caracterul expoziţiilor găzduite este unul temporar. Expunând selecţii din colecţia de hărţi a Bibliotecii Brukenthal, ce cuprinde un număr de 7.233 de piese, expoziţiile abordează tematici diverse, de la istoria cartografiei la cea a descoperirilor geografice, de la cea a lumii în secolele anterioare, la cea a României în istorie şi prezent.
© 2011-2017, Primăria Municipiului Sibiu, All Rights Reserved